VERGİ BORÇLARININ YAPILANDIRILMASI TBMM'DE KABUL EDİLDİ

12 Kasım 2020

Borç yapılandırma kanunu ile ilgili haber geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

VERGİ YAPILANDIRMA NASIL OLACAK, KİMLERİ KAPSAYACAK?

Kanuna göre, vergi borçları yapılandırılarak 18 taksitle ödenebilecek. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını borçları yapılandırılabilecek.

Vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları; Karayolu Taşıma Kanunu'na göre kesilen para cezaları, kara yollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları gibi tüm idari para cezaları ile birleştirecek.

Videoyu Oynat

 

VERGİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Meclis'ten geçen kanun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayınlanacak ve böylelikle oyulmuş olacak. Önümüzdeki hafta kanunun girmesi bekleniyor.

2020 VERGİ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Yapılandırma başvurusu henüz başlamadı, kanunun girmesiyle birlikte başlayacak. Yapılandırmadan yararlanmak için vergi dairesine başvuruda bulunmak gerekecek.