Usulsüzce Bırakılmış Araç-Gereç ve Atık Malzemeler Kaldırılacaktır

19 Ağustos 2019

Sayın Kat Maliki

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Site Yönetimi olarak sanayi sitemizdeki ana- ara yol kenarlarında, ortak-yeşil alanlardaki usulsüzce bırakılmış araç, gereç ve atık malzemelerin esnaflarımızın talebi doğrultusunda 2019 nisan ayı itibariyle toplatılması kararı almıştık. Bu amaçla esnaflarımıza SMS sistemimizden, yazılı metinlerin dükkanlara dağıtılması vasıtasıyla, web sitemizden ve son olarak ta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi Zabıta Dairesi ekiplerinin hoparlörleri vasıtasıyla duyuru yapıldı. Esnafımızın mağdur olmaması amacıyla yapılması gereken tüm faaliyetler gerçekleştirildi. Buna rağmen sahipleri tarafından alınmayan araç-gereç ve atık malzemelerin bir kısmı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından çöp olarak atıldı, geri kalan kısmı Çorlu Kaymakamlığının ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin ve Çorlu Belediyesi bilgisi dahilinde 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ve yönetim planımızın ilgili maddeleri gereğince anlaşmalı olduğumuz yediemin otoparkına kaldırıldı.

Tüm uyarılarımıza ve özel güvenlik kameralarımızdan denetlemelerimize rağmen yollarımıza, ortak-yeşil alanlarımıza usulsüzce araç-gereç atık malzemeler bırakılmaya devam edilmekte bu konuda esnaflarımızdan şikayetler gelmektedir. Özel güvenlik kameralarımızdan tespit edilen bu faaliyetlere ivedilikle müdahale edilmekte ve engel olunmaktadır ancak kısa sürelerde de olsa yollara atılıp kaçılan araçlar tespit edilmiştir. Özel güvenlik firmamız yaşanan olaylar raporunda belirtmiştir. Ayrıca aynı raporda araç-gereç ve atık malzemeler madde bağımlıları ve hırsızlar tarafından güvenlik güçlerinden saklanma amacıyla kullanılmaya devam edilmekte, yangın vb. durumların yaşanmasından endişe edildiği belirtilmiştir. 

Site yönetimi olarak aldığımız kararın arkasında durarak mevcut düzensizliğe müsaade edilmeyecektir. Esnaflarımız kendilerine ait araç-gereç ve atık malzemeler işyerlerine almadıkları takdirde, ortak-yeşil alanlarda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz temizlik faaliyetleri neticesinde çöp olarak atılacak, geriye kalan araç-gereç ve atık malzemeler ise anlaşmalı olduğumuz yediemin otoparkına kaldırılacaktır.