Sanayi Sitesi Yolları Daha Güvenli Oldu

30 Eylül 2019

Çorlu Sanayi Sitesi yönetimi yaptığı açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile sanayi sitesi yolları arasında ciddi bir çalışma yapıldığını duyurdu.

Yönetim yaptığı açıklamada, “Sanayi sitemizin yolları ile alakalı Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile ciddi bir çalışma yapılmıştır” dedi. Yeni Sanayi Sitesi’nin yolları esnaflar ve vatandaşlar tarafından tartışma konusu olmuştu. Site yönetimi yollarla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile çalışma yaptı. 

YOLLARDA TRAFİK KAZALARI MEYDANA GELİYORDU 

Sanayi Sitesi yönetimin yaptığı açıklama şu şekilde: “Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi bünyesinde ana-ara yollar dahil yaklaşık olarak 16 km yol bulunmaktadır. Trafik yoğunluğunun çok fazla olduğu yollarımızda çok sık trafik kazaları yaşanmakta ölümlere ve yaralanmalara neden olmaktadır. İnsan odaklı düşünen yönetimimiz mevcut kazaların nedenlerini araştırdığı zaman sürücü hataları ve dikkatsizliğin yanında yollarımızda yeterli düzeyde trafik düzenlemesi olmadığı tespit edilmiş ve olmadığı tespit edilmiş ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine konu ile alakalı müracaat yapılmıştır. Ayrıca yollarımızda çok sayıda araç usulsüz olarak park yapmakta bu araçlar trafik akışını bozduğu gibi yolların kullanım alanını da daraltmakta ve sanayi sitemizdeki güvenlik görevlilerinin asayiş faaliyetlerini ifa etmesinde sıkıntı yaratmaktadır. Usulsüz parkın önüne geçilmesi için ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine müracaat edilmiştir” dedi. 

TRAFİK İŞARET VE İŞARETÇİLERİNİN YERLEŞTİRME FAALİYETİ TAMAMLANMIŞTIR

Yapılan açıklamanın devamında şunlara yer verildi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon merkezinin aldığı karara istinaden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce sanayi sitemizde yoğun çalışmalar yürütülmüş ve trafik işaret ve işaretçilerinin yerleştirme faaliyeti tamamlanmıştır. Yollarımız daha güvenli olmasının yanında artık usulsüz park yapılmasına da izin verilmeyecektir. Konu ile alakalı olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na, Ulaşım Daire Başkanlığı ve bağlı müdürlüğü olan Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne Site Yönetimi olarak tüm esnaflarımız adına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.