Pastırma Sıcaklarında Trafik Kazalarına Dikkat

11 Ekim 2019

Pastırma Yazı Nedir?

Pastırma yazı diğer bir ismiyle pastırma sıcaklıkları olarak da bilinmektedir. Sözlükte anlamı ise sonbaharın sonlarında gelen sıcaklıklar olarak bilinmektedir. Pastırma yazları bazı senelerde bir iki kez görülür ancak bazı senelerde ise hiç de görülmeyebilir. Pastırma sıcakları 3-4 gün veya bir hafta sürebilmektedir. Gündüzleri hava sıcakları normalin üstünde, güneşli, hafif rüzgarlı geçmektedir. Bu günler içerisinde yağış görülmemektedir. Akşamları ise daha serin ancak bazen don da görülebiliyor.

PASTIRMA SICAKLARINDA TRAFİK KAZALARINA DİKKAT

Tekirdağ'da gündüzleri Güneşin de etkisiyle 22-25 derecelere kadar çıkan hava sıcaklıkları gece 12-14 derecelere kadar düşecek. Gece-gündüz sıcaklık farkından dolayı sabah saatlerinde yoğun sis görülecek. Sabah saatlerinde sis ve kırağının etkili olmasından dolayı trafikte dikkatli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARI YÜKSELİYOR
Tekirdağ'da 19 derece civarlarında seyreden hava sıcaklığı 10 Ekim Perşembe
itibariyle 23 derecelere kadar yükselecek. 4-5 gün kadar devam etmesi 
beklenen mevsim normalleri üzerindeki sıcak havanın haftasonu da etkisini göstermesi bekleniyor. 

10 Ekim Perşembe günü Tekirdağ'da gündüz 22-24 derece civarlarında seyredecek hava sıcaklıkları gece ve sabah saatlerinde 12-14 dereceye kadar düşecek.

11 Ekim Cuma günü Tekirağ'da çok bulutlu bir hava görülürken, gece ve sabah saatlerinde soğuk hava etkisini gösterecek.

HAFTA SONU DA SICAK HAVA DEVAM EDECEK

Tekirdağ'da etkisini gösteren pastırma sıcakları haftasonu da etkisini devam ettirirken, 12 Ekim Cumartesi ve 13 Ekim Pazar gündüz saatlerinde 22-23 derece ve Güneşli bir hava olurken, gece ve sabah saatlerinde 12-14 derecelere kadar düşen serin bir havanın olması bekleniyor.