Ortak Yeşil Alanların Usulsüzce Kullanımı!

07 Ağustos 2019

Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Site Yönetimi olarak sanayi sitemizin kapladığı toplam alan yaklaşık olarak 600.000,00 metre kare olmak ile birlikte 52.638,59 metre kare alanı ortak-yeşil alandan oluşmaktadır. Site yönetimimiz kurulduğu günden bugüne ortak ve yeşil alanların tüm halkımıza hizmet etmesi konusunda gerekli özeni göstermektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Temizlik İşleri Dairesi Başkanlığı ile yaptığımız mutabakat neticesinde sanayi sitemizde genel mıntıka temizliği yapılması sağlanmış, bu temizlik faaliyetleri içerisinde blok araları da temizlenmektedir. Ayrıca esnaflarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda ortak-yeşil alanlara usulsüzce bırakılmış araç, gereç ve atık malzemeler, öncelikle yazılı, SMS ve WEB sitemizden yaptığımız duyurular ile sahipleri tarafından kaldırılması sağlanmış kaldırılmayan malzemeler; Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bilgisi dahilinde anlaşmalı olduğumuz yediemin otoparkına kaldırılmıştır. Kalan araç-gereç ve atık malzemeler için talebimiz doğrultusunda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıtası hoparlör ile malzemelerin kaldırılması yönünde duyuru yapmış, denetim faaliyetleri gerçekleştirmiş, tutanak tutulmuştur.

Temizlik faaliyetine mukabil planlanan peyzaj çalışmaları ile 5000 adet ağaç ekilmiştir. İlerleyen dönemlerde gerek daha temiz gerek ise de daha yeşil bir çevre oluşması için ağaç ekim faaliyetleri devam edecek, ortak kullanım alanlarımıza parklar ve oturma alanları kurulması sağlanarak halkımızın ve esnafımızın boş zamanlarında da sosyal olarak faydalanabileceği alanlar yapılması planlanmaktadır.

Tüm bu çalışmalarımıza rağmen ortak-yeşil alanlara usulüne uygun olmayan bir şekilde araç-gereç ve atık malzemeler konmakta, esnaflarımızın köpek kulübesinden tavuk kümesine sanayi sitemize yakışmayacak faaliyetlerde bulunmaktadır. Ayrıca birçok bölüm çit vasıtası ile çevrilmiş, işyerlerine dahil edilerek kendi işlerini yapmakta ortak kullanıma engel olmaktadır. 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa ve genel kurulda kabul edilen yönetim planımızın ilgili maddelerine göre bu usulsüz kullanıma müsaade edilmeyecektir. Esnaflarımızın bu usulsüz kullanıma son vermeleri rica olunur. Aksi takdirde yapılacak temizlik faaliyeti neticesinde ortak kullanım alanındaki her şey çöp olarak atılacaktır.