Hava Durumu (Yılın son günleri ve yılbaşında kar ihtimali artıyor)

20 Aralık 2019

Yağmura ve soğuk havalara 2 kala ; Pazar akşamı saat başında başlayacak olan yağmur pazartesi günüde devam edecek.

Sise ve sıcak havaya elveda .. Salı gününden itibaren sıcaklıklar 10 derece birden düşerken hafta sonunda doğru 0 derecenin sonunda kadar inecek.

TEKİRDAĞ'A SON DAKİKA KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika haberine göre mevsim normallerinin üzerine seyreden hava, Cumartesi gününden itibaren olduğu kaybedecek.

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre gelecek hafta Tekirdağ'da kar beklentisinin beklendiği belirtildi.

Marmara Bölgesi'nde haftanın ikinci yarısından itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

PAZAR VE PAZARTESİ YAĞMUR GELİYOR

Tekirdağ'da 21 Aralık Cumartesi günü başlaması beklenen sağanak yağışların şiddetini arttırarak Pazar ve Pazartesi günü de devam etmesi bekleniyor.

SALI GÜNÜ HAVA SICAKLIKLARI 10 DERECE DÜŞÜYOR
Tekirdağ'da Pazartesi günü için beklenen kuvvetli yağış Trakya'dan başlayarak havayı soğutacak. Pazartesi günü akşam saatlerinde rüzgarın karayele dönmesi ile birlikte Salı günü itibariyle sıcaklıklar düşecek. Gündüz 15-17 derece civarında seyreden hava sıcaklıkları 24 Aralık Salı günü itibariyle 10 derecenin altına düşerken, hafta sonuna doğru gece sıcaklıklarının 0'ın altına kadar düşmesi bekleniyor.

BEKLENEN KAR YAĞIŞI HAFTAYA..
Tekirdağ'da haftanın ikinci yarısından itibaren Cuma ve Cumartesi günü karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. 28 Aralık Cumartesi günü hafif kar ve yağmur yağışı etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji analistlerinin yapılmasına göre; 28 Aralık Cumartesi günü etkin olması bekleniyor kar  yağışı geçişinin havanın soğukluğuna göre yılbaşına kadar devam edebileceği belirtildi.